perjantai 12. elokuuta 2016

ne kolme kirjainta

Iso paha ysi
Näillä sanoilla aloitin postauksen aikalailla tasan kolme vuotta sitten, uunituoreena peruskoulun päättöluokkalaisena.

2

Niin. kolme vuotta sitten. Nyt, lukion viimeistä vuotta alottaessa, olo on kaikkea muuta kuin iso ja vielä vähemmän paha. Epävarma. Hukassa. Stressaantunut. Mihin kului ne kolme vuotta, ne vuodet jolloin kuului päättää tulevaisuuden suunta ja löytää oma tie?

Kertauskursseja, kirjotushuumaa, jännityksen tuntua. Ihana tuttuuden tunne koulun ovesta sisään astuessa. Iloisia huikkauksia tutuille opettajille käytävillä. Abi. Minäkö?

1


Totta se kuitenkin on. Nyt on se aika, kun uutta koulureppua ei enää viitsisi ostaa. Kolmen jakson takia. Kun ekat kirjotukset kolkuttelee nurkan takana ja stressi nostaa päätään. Kun koulun alkaminen jännittää ekaa kertaa siksi, että tietää sen loppuvan liian pian.  Fiilis on hullu. Maailma on pian avoinna, mutta minne lähteä? Missä olen vuoden päästä?

3

Hengitän syvään. Elämä on kuitenkin tässä ja nyt. Aion ottaa tästä vuodesta jokaisen hetken irti.

18 kommenttia:

 1. Ei muuta ku tsemppiä hurjasti abivuoteen, kirjotuksiin ja päätöksiin tulevaisuuden suhteen! Koita olla stressaamatta liikaa! Ja muista kiireisimpinäki aikoina repiä aikaa semmosille jutuille mistä nautit - omaan hyvään oloon käytetty aika ei todellakaan mee hukkaan, päinvastoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti näin ihanasta ja tsemppaavasta kommentista!:) Mä yritän parhaani - sen vuoks jätin tänäänki kirjat lopulta pöydälle ja lähin metsään kävelylle. Siks koska siitä mä nautin. Tän muistamisessa on kuitenki vielä vähän opittavaa!

   Poista
 2. Ei oo kyllä niinko yhtää semmonen olo et ois abi, mut onneks ne kirjotukset muistuttaa siitä ettei pääse unohumaa.. :D
  Kyllä kaikki järjestyy ja selkiintyy aikanaan parhain päin! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Kyllä tää tästä, ehkä ❤

   Poista
 3. Hui. Muistan, ku luin sen postausen. Tsemppiä kirjotuksiin ja niihin lukemiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hauskaa että täälä on vielä lukijoita niiltäki ajoilta! Kiitos paljon ❤

   Poista
 4. Voi vitsit, hurjasti tsemppiä abivuoteen!! Työntäyteinen, mutta varmana myös mahtava ja ikimuistoinen vuosi. ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ainaki monella tapaa erilainen mitä aikasemmat kouluvuodet. Kiitos tsempeistä, niitä tuun kyllä vielä tarviimaan! <3

   Poista
 5. Täällä myös yks abi ilmottautuu samoilla fiiliksillä! Mihin aika menee? Ja kirjotukset, apua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kohtalontovereita! Tai no, en tiiä onko se kovin jes mutta helpottavaa ainaki :D niimpä, käääks oikeesti...

   Poista
 6. Minäki muistan sen postauksen! Ite olin vuosi sitten samassa tilanteessa, ja nyt voin sanoa ettei ne kirjotukset oo ihan niin pahat mitä niistä puhutaan ;) Mutta paljon tsemppiä lukemiseen, muista välillä myös rentoutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, hassua! Toivotaan että yllättysin positiivisesti, tällä hetkellä vaan kuumotus on aika iso xd kiitos, yritän parhaani!

   Poista
 7. Ihana olet!! <3 Niiin samanlaisia fiiliksiä täälläkin, mutta eiköhän me lopulta tulla selviään ja toivottavasti löytään se oma suunta elämälle, lukion jälkeen! :-D (vaikka just nyt tuntuuki että apua, pitääkö mun ihan oikeesti nyt jo päättää mitä elämältä haluan ja mikä musta tulee isona..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä myös! <3 toivotaan että tää vuosi auttas löytämään sen oman suunnan elämään, eletään täysiä ja tehdään parhaamme ❤

   Poista
 8. Tsemppiä. ���� Omista kirjotuksista jo aika monta vuotta (2009). Nyt vasta tuntuu, että olen löytänyt alan, missä voin hyödyntää kaikkea vuosien varrella opittua.

  Ja niin, koskaan ei voi tietää, missä on vuoden tai parin päästä. Mutta seikkaile! Nauti! Elä! ��

  Ihanaa tätä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan rohkaiseva kommentti! Onneksi sitä ei tarvikaan heti tietää mitä haluaa loppuelämänsä ajan tehdä, ehtiihän tuota eksyä ja löytää polulle uudelleen monta kertaa vuosien aikana. Se vaan kun sattuu monesti unohtumaan "kaikkimullehetinyt" -ihmiseltä!

   Kiitos sulle ja samoin! :)

   Poista
 9. Tsemppiä! :) Ite alotin nyt lukion tokalla ja eka vuos ainaki meni tosi nopeesti niin kohta varmaan itekki oon sit ihan huomaamatta jo abi :D aika vaan menee niin nopeesti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) joo siis kaks ekaa vuotta meni kyllä iha hujauksessa, kannattaa nauttia ku pystyy vielä! En oikein itekkää käsitä että viimenen vuosi on tässä ja nyt.

   Poista