maanantai 16. kesäkuuta 2014

VASTAUKSET 1/3

Nyt tulee kysymyspostauksen osa 1, vihdoinki! Julkasen nämä siis kolmessa osassa parin päivän välein tällä viikolla, kun mulla ei ole kameraa käytössä ja normaali postaaminen jää sen takia väliin. Toivottavasti nää ei ole liian pitkiä, kysymyksiä tuli nimittäi oikei kiva määrä ja jouduinki jakaa nää kolmeen osaan suunnitellun kahden postauksen sijaan! Kysymykset on ihan sekaisin, kun en jaksanu niitä mitenkää järjestellä... Lähes jokaiseen kysymykseen vastasin, joitaki kysymyksiä oli laitettu useempaan kertaan joten ne jätin pois. Mutta nyt ite aiheeseen!

Onko kaverisi vaihtunut tiuhaan tahtiin vai onko ollut samat lapsukaisesta saakka? Osa mun kavereista on pysynyt matkassa ihan sieltä pikkusesta asti ja osaan oon tutustunu myöhemmin. Joidenki kans taas olin ennen vähän enemmän ja nyt en niinkään. Suurin osa tän hetkisistä kavereista ja ystävistä taitaa olla sellasia joihin oon tutustunu ihan viime vuosina tai jotka oon tuntenu aina, mutta joihin oon tutustunut paremmin vasta nyt. Luulisin että on iha normaalia että kaverit välillä vaihtuu ja näin on ainaki mulle käyny tässä vuosien saatossa. Mutta ootte rakkaita kamut <3

Kaduttaako sua mikään? No mitään suurempaa juttua ei nyt tule mieleen mikä kaduttas, tietenki on sellasia pienempiä asioita jotka kaduttaa että oon tehny, sanonu tai jättäny tekemättä. Lähinnä mua kaduttaa se että oon niin monesti jättäny avaamatta suutani vaikka ois pitäny ja se, että oon ollu liian ujo joissain tilanteissa. Näille nyt ei kauheesti mitään voi jälkeenpäin enää tehä muutaku että jatkossa avaan sen suuni rohkeemmin :D
 1. Oletko kännykkäriippuvainen, kui pahasti? :D Pakko myöntää että olen. En enää selviäis ilman kännykkää tai oikeestaan ilman wappia tai muita elintärkeitä sovelluksia :D Mutta en mä niin riippuvainen oo etten pystyis olee muutamaa tuntia pois kännykän luota, oikeestaan unohan tai jätän tahalleen monesti kännykän yläkertaan ku ite meen alakertaan. Mutta minnekkään en kyllä lähe ilman kännykkää, sen verran tärkee se kuitenki on!

  Ootko koskaan seukannu? Tähän vastaan vaan lyhyesti ja ytimekkäästi että en, en ole.

  Montako lasta teijän perheessä on? Yhteensä 9, siis minut mukaanlukien. Mä oon vanhin ja muut on sitte mua nuorempia. Toivottavasti tää ei nyt järkyttäny ketään hengiltä :D Ja jos joku ihmettelee miten kestän elää noiden kanssa ni voin sanoo että kaikkeen tottuu! Ei noi kuitenkaa ihan viikossa oo kaikki meille ilmestyny vaan niiden kanssa on saanu kasvaa ja elää nii kauan et tää on jo ihan normaalia mulle.

  Montako kenkäparia omistat? Jaa-a, enpä oo koskaan laskenu! Näin äkkiseltään tulee mieleen ainaki 11 paria plus siskon kengät joita myös välillä aina lainaan :D varmaan on vielä muitaki jotka ei vaan nyt tullu mieleen!

  Suurin toiveesi? No sellanen yleinen toive nyt on tietenki että saisin elää onnellisen ja terveen elämän, rakastamieni ihmisten ympäröimänä. Saisin työn josta pidän, oman perheen ja ois katto pään päällä. Mutta jos pitäs nimetä joku vähän tarkempi yksittäinen toive ni se olis ehottomasti että pääsisin matkustelee lähitulevaisuudessa myös Suomen rajojen ulkopuolelle! En oo koskaan käyny Norjaa pidemmällä (ja sielläki vaan päiväreissulla viime kesänä ku olin Inarissa), joten ois kiva sivistää itseään edes sen verran että tietäsin miltä näyttää Tukholma ja Tallinna..
  osaatko kirjoittaa silmät kiinni? en tiedä katotaan! Moi oon Linnea ja asun kuopiossa. näköjään osaan.

  oletko koskaan luntannut? haha ei ainakaa tuu mieleen. Jos olisin ni luulen kyllä että muistasin sen vieläki xd Oon vähä liianki tunnollinen ehkä?

  pirtelö, kaakao, smoothie vaiko kenties kahvi? Kahvi <3

  oletko vasen vai oikeakätinen? oikeekätinen

  oletko vaihtanut vauvan vaippaa koskaan? noin sata kertaa ainaki. Tässä talossa siltä ei voi välttyä! 


  onko kavereiden iällä väliä? Ei tosiaankaa, mullaki on tosi monen ikäsiä kavereita

  Unelma-ammattisi? Tätä oon yrittäny viimeaikoina miettiä, mutta ei oo vielä oikein löytyny sellasta alaa, joka kiinnostas kaikkein eniten. Yks mikä kiinnostas ni psykologi, mutta en sitte tiiä kestäskö mun pää sellasta työtä... No, aika näyttää!

  mihin maahan haluisit mennä? Tällä hetkellä realistisin toive ois lähtee risteilylle Tallinnaan (okei, Viroon jos piti sanoo maa :P) mut haluisin myös käydä Englannissa ja USAssa.

  miten voit olla niin nätti? Jostain syystä mua vähän nauratti tää kysymys :D En tosiaankaan tiedä, itse kun en itteeni kovinkaan nätiks usein miellä... Mutta kauneus on katsojan silmissä joten.. Kai se johtuu geeneistä niinku kaikilla muillaki! 

  Miten saat otsikon noihin postauksiin tuohon keskelle? Muokkasin jotain html-koodia, enää en muista miten. Mutta TÄÄLTÄ löytyy siihen mun mielestä ihan selkeet ohjeet! Kannattaa huomata että ku ettii niitä koodeja sieltä sekamelskasta, ni sielä sivuissa on sellasia nuolia josta saa avattua sitä tekstiä vielä lisää! Tää helpotti ainaki mulla tosi paljon, ku olin aluks ihan että mitäihmettä, en löydä sitä täältä!!!!!

  Lempi harrastus? Tällä hetkellä valokuvaaminen. Innostun siitä koko ajan vaan enemmän ja enemmän ja tykkään ku siinä mulla on vielä niin paljon opittavaa ettei haasteet ainakaa iha heti lopu! Nyt ku osaan jopa käyttää tota meidän kameraa suht hyvin (siis perusasiat on hallussa) ni se on tosi mukavaa.

  Monetko silmälasit sul on ollu? Millon sait ekat? Nää lasit jotka mulla on nyt, on mun neljännet. Sain ekat lasit vitosella ja sen jälkeen mun näkö muuttu koko ajan ja vuoden välein piti ostaa uudet lasit. Ne edelliset mulla oli kaks vuotta ja kun ne meni rikki ni piti sit hommata uudet!

  Viisi parasta ja viisi huonointa piirrettäsi? Vai että ihan viis! Apua :D No alotetaan vaikka niistä hyvistä:
  Oon aika rauhallinen ja pystyn helposti hillitsemään itseni. Helpottaa kummasti monia tilanteita ku en ala hillumaan ja räyhäämään ihan pienimmästäki ärsykkeestä.
  Oon huolellinen. Teen työt aina parhaani mukaan ja vaadin iteltäni paljon. Tykkään että työn jälki on siistiä!
  Opin asioita helposti. Mulle ei yleensä tarvi kovin montaa kertaa asioita selittää, sisäistän ne helposti. Kaikista parhaiten opin tosin tekemällä.
  Oon tunnollinen. Tää johtaa kyllä monesti kauheeseen stressin määrään, ku vaadin itseltäni että saan kaiken hoidettua ajallaan ja vielä parhaalla mahdollisella tavalla... Mutta ainakaan ei jää mitään tahalleen tekemättä!
  Pyrin olemaan ennakkoluuloton. Tätä mun on tosin pitäny harjotella mutta vihdoin aletaan olee voiton puolella.
  Sitten niitä huonoja joita oli paljon helpompi keksiä:
  Oon huono odottamaan.. Jos mulle luvataan jotain, se täytys saada justnythetipaikalla, tai jos oon vaikka lähössä jonnekki, en malttas millään odottaa että voin lähtee..
  En saa aina suutani auki vaikka pitäis. Liian usein totean paremmaks ratkasuks olla hiljaa ja kärsiä, ku sanoa siitä jollekkin.
  Oon huono alottaa keskusteluja. Jos joku muu alottaa keskustelun, osaan kyllä jatkaa sitä mutta en ikinä keksi oikeita sanoja joilla vois alkaa puhuu tuntemattomalle.
  Unohan asiat nopeesti. Vaikka opin asioita nopeesti, unohan ne vähintään yhtä nopeesti. Okei, tää ei kyllä päde ihan kaikkeen mutta esim, jos en jaksa keskittyä kunnolla, ei se asia jää kovin pysyvästi mieleen.
  Oon laiska urheilija. En tosiaankaan käy säännöllisesti lenkillä tai salilla vaan liikun miten sattuu. Joskus (harvoin) saatan käydä 3 kertaa viikossa lenkillä ja sit on taas kuukauden tauko... Onneks sentään saan aika paljon hyötyliikuntaa ku liikun pyörällä mutta seki jää viimestään ens syksynä tosi vähille ku alan kulkee koulussaki bussilla..

  Lempiaine koulussa? Jos saa valita ihan kaikista aineista mitä meillä on tähän mennessä ollu ni sanon kotsa! Mutta jos pitäs valita lukuaineista ni sillon matikka tai äikkä. Hissaki on kyllä iha jees, varsinki Suomen historia!

  annatko helposti periksi asioissa? Joskus. Riippuu tilanteesta.

  mitä pelkäät? No on pari asiaa joita pelkään (tapahtuvan) mutta en halua niitä tänne jakaa. Mut ei mitään suurempaa.

  mitä haluaisit osata, jota et vielä osaa? Soittaa poikkihuilua!

  osaatko kymmensormijärjestelmän? En, mutta kova aikomus on opetella heti ku saan sen oman koneen!

  kyllästyttääko bloggaaminen? Ei todellakaan :D

  oletko kirjeenvaihdossa? No en mitenkää säännöllisesti, välillä tulee läheteltyä huvikseen kirjeitä yhen kaverin kanssa. Rakastan kyllä jos mulle on tullu kirje tai postikortti, se on vaa nii kivaa!
  Luetko paljon kirjoja? Jos, niin mitä. Näin lomilla tykkään hirveesti lukee ja luenki paljon! Arkena (siis sillon ku on koulua) en mukamas ehdi lukea ja sillon saattaa olla montaki kuukautta taukoo mutta viimestään viimesellä kouluviikolla on aina pakko päästä kirjastoon hommaamaan kesälukemista! Luen pelkästään realistisia kirjoja, mikään fantasia ei kiinnosta yhtään. Mitä romanttisempi kirja, sen parempi ;) Aikakaudella ei oikeestaan oo väliä, luen sekä uusia että vanhoja.
  Paras leffa? Jaa-a, empä oo hirveemmin leffoja katellu, joten en osaa sanoa.

  mikä on parasta kesässä? Ääk, en osaa sanoa vaan yhtä! Auringonpaiste, vihreä luonto, kesäsateen kastelema nurmikko, huolettomuus, kavereiden kanssa vietetyt illat, matkustelu, lämpö. Koko kesä on parasta!


  onko kivempaa uida järvessä vai lammessa? Järvessä, ehottomasti. Lammet on monesti nii likasia, hyi.

  paras kaveri?
   Taas, en osaa sanoa vain yhtä. Niin moni on mulle läheinen ja rakas! Mutta eniten oon yhteyksissä ehkä Kaislan kaa, ja Nooran.

  mikä on parasta talvessa? Se, että saa poltella kynttilöitä ja joulu!
                           syksyssä? Värikkäät lehdet ja viimeiset auringonsäteet.
                           keväässä? Se, kun luonto herää eloon. Aivan mahtavaa.

  Kesä vai talvi? Perustelu. Kesä ehottomasti. Sillon on lämmin (yleensä ainaki), loma, elämä on huoletonta, näkee kavereita kauempaakin ja voi vaan olla. Rakastan.

  adidas vai puma? No empä ole kummankaan merkin suurkuluttaja mutta vaikka adidas.

  mekko vai hame? Mekko, koska sen kanssa ei tarvi miettiä et mikähän paita tänki kaa käy... Ja muutenki mekot on kivempia.

  ystävät vai perhe? Kummatki. Mut jos pitäs valita ni varmaan sit perhe.

  vans vai Converse? molempi parempi. En oikeesti tiedä.

  lila vai punane? Punanen, inhoon lilaa. Eipä punanenkaa mikää lempiväri oo mutta ainaki parempi ku lila!

  kotsa vai liikka? Kotsa!

  sähly vai jalkkis? Sähly, jalkkis on ärsyttävää :D

  Millaista musiikkia kuuntelet? Kuuntelen loppujen lopuks aika harvoin mitään musiikkia, mutta sillon ku kuuntelen ni klassista tai lastenlauluja :P

6 kommenttia:

 1. Yleesä mis järvissä mä oon uinu ni ne on ollu tosi likasia ja sit taas lammet semmosia paljo puhtaampia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai no sit varmaan mun kohalle on aina sattunu ne likasimmat lammet ja puhtaimmat järvet :D tää varmaa kyl vaihtelee vähä paikoittain!

   Poista
 2. Oi, vähä kiva kun oot saanu näin paljon kysymyksiä :)
  Kuinka vanha teillä on nuorin? :) Aivan ihana tuo kuva jossa on tytöt kävelemässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki kyllä yllätyin mite paljon näitä tuli! Mutta hyvä vaan :)
   Meijän nuorin täyttää vuoden tän kuun vika päivä, hurjaa!
   Nii mustaki tuo kuva on jotenki nii ihana :)

   Poista
 3. Mitä luulin ett sulla on isosisko??!!😊
  sellane kellä on tosi paksut hiulset jotka on vähä kiharaiset!? Kuka se Sitt on? Luulin sitä sun isosiskoks:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, et oo eka joka luulee aukkia mun isosiskoks :D mut se on mun pikkusisko, vuoden nuorempi!

   Poista