sunnuntai 6. joulukuuta 2015

suku on paras

1 2 3 4 5 6

Vietettiin koko eilinen päivä suvun kanssa juhlimassa pikkujouluja. Aamulla aikasin heräsin hoitolasten kömpiessä viereen ja heti aamupalan syötyäni tulin kotia ja lähettiin huristelee kohti Tamperetta. Perillä talo pöllähti lähes yhellä ovenaukasulla täyteen lapsia ja aikuisia eri puolilta Suomee. Ilonen puheensorina ja lasten leikit täytti talon seuraavat yheksän tuntia. Suvulle tyypilliseen tapaan ruokaa oli het vaikka koko kylälle jakaa unohtamatta tietenkää jälkiruokia ja välikahveja.

Pienempänä ei tullu koskaan aateltua mikä rikkaus on iso suku. Jokavuotiset pikkujoulut oli vaan kiva tapahtuma missä näki serkkuja ja illan odotetuin juttu oli aina tietenki joulupukki ja sen tuomat lahjat. Nykyään näitä tapaamisia osaa arvostaa ihan eri tavalla ja vaikka mulle ei äitin suvusta löydy ikätovereita, niin silti on aina kiva nähä pienempiä serkkuja ja jutella sukulaisten kanssa. Nytkin kaikki 35 lasta ja 14 aikuista sopi ihan hyvin samaan taloon ja meininki oli lepposta. Rakastan hoitaa pieniä serkkuja ja vaihtaa kuulumisia aikuisten kanssa, joihin ei muuten tuu pidettyä yhteyttä.

 Illalla ajettiin vielä takas kotia ja voin kertoo että kaaduin suorilta jaloilta sänkyyn huonosti nukutun edellisen yön ja pitkän päivän jäliltä. Pitkien yöunien jälkeen sai herätä rauhassa ja virkeenä tähän itsenäisyyspäivän aamuun. Onneksi tälle päivälle ei ole mitään velvollisuuksia ja voi vaan rauhottua ja kerätä voimia ens viikkoon. 

Rauhallista itsenäisyyspäivää! Tänään poltetaan kynttilöitä 98-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle ♥ Pidetään lippu korkeella jatkossakin.

8 kommenttia:

 1. kuulostaa nii kivalta toi teiänki pikkujouluit <3

  VastaaPoista
 2. Rakkaita <33333 kunpa olisin päässyt mukaan!Terveisiä Lontoosta xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥♥♥♥ kyllä olitte ajatuksissa tekin, ketkä ette paikan päälle päässy ♥ Toivottavasti ehitään nähä kun tuut Suomeen! Terveisiä sinne kauas xx

   Poista
 3. oi ompa ihana uus banneri sulla! ja ihanan kuuloset pikkujoulut ollu teillä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Vaikkakin tuo on tuossa jo varmaan kuukauden päivät nököttänyt, haha :D ei vaan taida näkyä kännykällä jos blogia lueskelee.
   Ne oli kyllä ihanat ♥

   Poista
 4. Ihanan kuulosta!<3 Ps, oli huippua nähdä viikonloppuna, vaikkakin aika pikaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥♥ Niin oli! Pitää nähä tässä joku viikonloppu ihan kunnolla ♥

   Poista