keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

tien päässä

Tää aihe on pyöriny mun päässä jo kauan. Tosi kauan. Liian kauan. Nyt on aika tehdä asialle jotain.

Kun perustin blogin pian kolme vuotta sitten, en miettinyt asiaa sen kummemmin. Jostain se vain juolahti mieleen ja se oli siinä. Ei kovin mielikuvituksellista. Nimittäin blogin nimi. LinneaN. Ensimmäisen vuoden ajan nimi tuntui ihan kekseliäältä: oma nimeni on Linnea, sukunimeni alkaa N:llä ja LinneaN merkitsee myös että blogini on nimenomaan mun, ei kenenkään muun. Nimi on lyhyt ja yksinkertainen, helppo muistaa. Mutta niin tavallinen. Massaan hukkuva. Ei mun näköiseni.
 
5
 
Jossain vaiheessa nimi vain alkoi tympimään. Ensin ihan vähän vaan silloin tällöin. Nyt ehkä viimesen vuoden ajan nimi on ärsyttänyt jo niin paljon, että joka kerta blogiin tullessa ärsyttää nähdä se. Oon pyöritellyt eri nimivaihtoehtoja päässäni pitkään, hylänny toisia ja keksiny uusia. Yrittäny miettiä että mikä olisi se mun juttu. En vain ole edistynyt pohdinnoissa kovinkaa pitkälle. Nimi on edelleen päättämättä.
 
4
 
Mulla on nimen suhteen toisaalta aika tiukat kriteerit, toisaalta oon avoin monenlaisille ideoille. Kaikista tärkein kriteeri on ehdottomasti se, että nimen tulee olla uniikki. Ei mikään massaan hukkuva, kuten nykyinen. Nimen tulee myös olla suomalainen. Mun mielestä blogi, jossa postauksetkin kirjotetaan suomeksi, ansaitsee suomenkielisen nimen. Sitä paisti suomen kieli on kaunis ja arvostan sitä paljon. Blogin nimen tulisi myös kertoa jotain musta. Kuka mä oon, millanen mä oon. Jotain, joka liittyy muhun jollain tavalla. Nimen tulisi olla myös lyhyt ja yksinkertainen, ei mitään pitkää lausetta joka on vaikea muistaa. Siinäpä melkoinen ongelma. Mikä täyttää nämä tärkeimmät kriteerit? Mikä sopii just mulle, mun blogille. Oma pää lyö täysin tyhjää.
 
1
 
Joka kerta kun oon keksiny omasta mielestä kivan nimen, on sen niminen blogi jo löytynyt ihan helposti googlettamalla. Onnenpisaroita olisi ollut ihana, mutta en halunnut samaa nimeä mikä on jo ainakin viidellä blogilla. Elämänmakuista kuvaisi hyvin juuri tätä blogia, mutta löysin monta blogia, joiden nimi oli ainakin hyvin samantapainen kuin tuo. Metsänkeiju taas kuulostaa omaan korvaani liian itserakkaalta, sillä enhän todellakaan ole mikään keijukainen, vaikka metsää rakastankin ja nimikkokasvini vanamo näyttää todella keijukaisen hameelta. Sitä paitsi olen asunut koko ikäni kaupungissa. Alan olla aika luovuttamispisteessä tän nimen kanssa. Mutta kun en halua luovuttaaaaaaa.
 
3
 
Mä halusin kertoo näistä ajatuksista nyt teillekin, koska oon tän asian kanssa kamppaillut niin paljon viimeaikoina. Aattelin myös, että miksen voisi antaa teille suunvuoroa ja mahdollisuutta vaikuttaa. Usein parhaat ideat tulevat teidän suusta, joten jos sulla kummittelee päässä jokin mulle ja mun blogille sopiva nimi, kerro se. En todellakaan halua painostaa teitä pohtimaan tätä sen syvällisemmin ja parhaitenhan minä itse itseni tunnen, mutta teillä jokaisella on kuitenkin omanlaisenne, ainutlaatuinen näkemys siitä, kuka mä oon ja millanen mun blogi on. Nyt siis, paljastakaa ajatuksenne! Olisin erittäin onnellinen ja kiitollinen. Nimiehdotuksen ei tarvitse edes olla valmis, se voi olla myös pelkästään jokin suuntaa-antava ajatus. Jokainen mielipide ja ajatus on mulle tärkeä. Joku ihan pienikin ideanpoikanen voi sytyttää sen lampun mun päässä.

Allekirjoittanut jää pohtimaan asiaa, palataan!

52 kommenttia:

 1. Mulla itellä on just sama ongelma omassa blogissa D: Heheh ja saa antaa mullekki nimiehotuksia ::D Mut ei tuu kyl nyt mielee et mikä vois olla sun blogille sopiva nimi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee en oo yksin :D Tai siis ei niin jee xd
   joo ei mullekkaan.. tai jos tulee, ni se on jo käytössä.

   Poista
 2. En kyllä yhtää tiiä mikä ois sun blogille hyvä nimi:/ joku semmonen ilonen ja onnellinen nimi:D tsemppii pohdiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain iloista ja onnellista oonkin aatellu, sellasta hyvänmielen nimee. Ei mitää ''murjotuspäiväkirja'' xd
   Kiitoss!

   Poista
 3. Pilven reunalla
  Onnellinen kukkanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista, täytyy pistää mietintämyssyyn ♥

   Poista
 4. Mää jo ihan aattelin että tuut kertoon, että aiot lopettaa bloggaamisen :o Onneks ei kuitenkaan ihan nii :D Eikö blogin nimeksi sopisi ihan vaan linkinelämää ? :) Tai nojoo se näyttää vähän tyhmältä tolleen kirjotettuna.. Ehkä joku "Asfalttikukkanen"? :D Okei en keksi nyt mitään mut anyway, toivottavasti vielä keksit jonku uuen nimen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, en nyt sentään, otsikko vähän hämää :D On tää niin rakas harrastus etten tätä ihan heti oo lopettamassa.
   Asvalttikukkasessa ois ideaa! Jotain ton tyylistä just haluisin, omaperäistä mutta kuitenkin jotain jolla ois joku merkitys. Kiitti vinkistä, täytyy maistella vähän :D

   Poista
 5. Huhh mä olin jo silleen et nytkö linkki lopettaa blogin pitämisen, ja taisin mainitakki jo tosta siellä' ryhmässä:D Mutta mä en osaa yhtään neuvoa:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehh, en ihan xd Se ois jo melkein ihme jos lopettaisin :D
   Noh, toivotaan että mä jotain keksin!

   Poista
  2. • sointuja ja säveliä
   • pöppömömmöä
   • posetiivin soittaja
   • nouseva kuu
   • rantakoivuja
   • riemumiellä
   • punapurjeita
   • hämähäkkejä ja hepokatteja
   • päivänsäde ja menninkäinen
   • sinilaineita
   • juoksen yli niityn
   • soittajapaimen

   Tässä muutamia ehdotuksia, osa kylläkin vähän läpällä laitettuja, mutta nehän juuri saattavatkin kolahtaa :D
   Ps. vinkiksi vielä että esim. laulu- ja runokirjoista saa tosi paljon ideoita, osa nuista munki ideoista on sitä kautta saatuja :)

   Poista
  3. Oii, kiitos paljon! Kirjottelen näitä ehotuksia ylös ja makustelen mielessäni, jos joku kolahtaa. Ja kiitos vinkistä, en jotenki ollu ees tajunnu että runokirjathan ois oikeita aarreaittoja tähän hommaan! Täytyyki alkaa penkoo kirjakaappia... :D

   Poista
 6. - Kesänlapsi
  - Säveliä kansien välissä
  - Heinää hiuksissa, mutaa varpaissa

  VastaaPoista
 7. Mulla on sama ongelma, siis oon koko ajan aatellu että vaina blogin nimeemut en vaan keksi mitää.. :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaa niin vaikeeta keksii mitään mikä kolahtais täysillä! Ku jos kerran vaihtaa, ni ainaki ite haluun et se on kans sit hyvä eikä mikää väliaikanen ratkasu :D

   Poista
 8. -kurjenpolvia
  -vahva kuin muuri
  -päivänpaiste
  -kukkien keskellä
  -vanamon taimi
  -äänetön kaipuu

  VastaaPoista
 9. Onnenlintu lentää, auringonkukkapellolla, hitaasti hiipien, luopumaton

  VastaaPoista
 10. Oisiko esim ylitsepääsemätön tai mökkirannalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, mökkirannasta tulee aina nii hyvä mieli! Katsellaan (tai kastellaan, niinku joku pikkune joskus sano xd) !

   Poista
 11. -onnen tiellä
  -onnea etsimässä
  -jaettu ilo on parasta
  -linkki iloon
  -mitä silmät ei nää

  VastaaPoista
 12. Oikeesti uniikkia ja hienoa nimeä on niin vaikee oikeesti keksiä! Itellä oli vähä aikaa sitte sama ongelma, mutta onneks se on ratkastu jo :D mutta itellä ei oo kyllä mitää ehottaa ku ei meinannu itellekkää keksii mut täälä on kyllä tullu tosi hyviä ehotuksia onneks jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tuntuu olevan! :D onneks sä keksit jo, mulla mietinnät jatkuuu.... Nää ehotukset on kyllä ihania!

   Poista
 13. - Elämysmatka arkeen
  - Auringon ajatuksia
  - Onnen ajatuksia
  - Luonnollinen ilo
  - Iloa ja itkua
  - Puolipilvistä
  - Auringon arkea
  :)

  VastaaPoista
 14. hetken siivillä
  elämäni polku
  ihmeellistä
  pieni, suuri maailmani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kyllä jokainen sopis vaikka kuvaamaan mun blogia! :)

   Poista
 15. Askeleen päässä
  Siipien suojassa
  Jalkani jäljet
  Pilvenhattaroita

  VastaaPoista
 16. silmien säihke
  kukkaiskuja
  haaveilija riippumatossa
  onnenhelmiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin unta, jossa pähkäilin sulle näitä nimi ehotuksia ja keksin siinä kaks. Toinen on tää Vaiennut viulu ja toista en muista. Laitoinpa sitte ihan sen unen takia tänne tuon ja keksin muutaman lisää xd
   Elämän merellä/merillä
   Purjeilla elämän
   Oljenkorsia

   Poista
  2. Hups se tuli tähän :D (facepalm)

   Poista
  3. Kiitos paljon näistä teille molemmille! Ja mattis, hassua että oot nähny oikee untaki tästä xd Mähän just sanoin että en halua painostaa teitä miettii tätä sen syvällisemmin :D

   Poista
 17. Siivilleen
  Kotiportilta
  Aamunkoi
  Polkuni varrelta
  Reitti vielä tuntematon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai miten olis ihan tän tekstin otsikko; tien päässä :)

   Poista
  2. Kiitän kovasti! :) Tajusin että tästähän tää miettiminen vasta alkaaki ku näitä ehotuksiaki on tullu näin paljon :D Mutta ihanaa!

   Poista
 18. Musta tuntuu, että sun pitää sisällyttää Vanamo blogin nimeen. Se kuvaa sun rakkautta luontoon sekä sua itteäs! :)
  Miten ois jotain seuraavan tyyppistä?
  Naurava/laulava vanamo
  Vanamo joka hymyilee
  Vanamo vailla valoa/_____

  Ei nyt tullu mitään täydellistä nimiehdotusta mieleen, mutta toivottavasti sait jotain ideaa. Toisaalta kävis ihan vaan Uniikki tai Ainutlaatuinen tms. :) Tai Naurusieppo, emmätiiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans mietin pitkään että haluan Vanamon siihen jollain tavalla! Se ois nii ihana, mut en vaan keksiny mitää täydellistä johon vanamo sisältyis... Mutta ihania noi ehotukset!

   Poista
 19. Hienoja ehotuksia ylläolevat. Sieltä jäi erityisesti mieleen "posetiivin soittaja". Sinä olet semmoinen kupliva ilo, sydämellä elävä ajattelija. Posetiivi kuvastaa minulle ilon toivottavaa. ;)
  "Vanamo" on minustakin sinulle nautittu nimi. Siitä voisi johdattaa, vaikka mitä. "Vanamon laulu", "Vanamon ilo", "Vanamon valo". Heleys ja herkkyys kuvaavat sinua.
  Joka tapauksessa, onnea mietintöön - sinisilmä, pellavahius, naurusuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavaa=toitottajaa
   Nautittu=nakutettu

   Poista
  2. Saitpas mut hymyilemään taas tällä kommentilla, ihana! Posetiivi kuulostaa kyllä niin iloiselta ja positiiviselta, sellaselta joka mä ainakin haluan olla. Kiitos tsempeistä, yritän edetä näissä pohdinnoissa edes johonkin suuntaan tässä kesän aikana!

   Poista
 20. -Auringon alta/alla
  -Kukkien keskeltä
  -Niityllä/niityltä
  -Tuoksut vanamon/vanamon tuoksut
  -Vanamon tuulahduksia/tuulahduksia vanamolta

  Tai sitten ihan vanamon latinankielinen nimi vois olla ihan hyvä. Kannattaa myös käydä lukemassa Eino Leinon Nocturne-runoa, siitä vois saada jotain vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Nocturne on kyllä niin ihana, oon aina tykänny siitä! Täytyypä käydä ihan ajatuksella lueskelee sen sanat läpi, en jotenkin edes osannu yhistää sitä näihin pohdintoihin. Kiitos vinkeistä! :)

   Poista
 21. Mulla tuli yhtäkkiä joku päivä mieleen, että onnen/ilon kyyneleitä, entiiä saattaako olla ehkä vähän persoonaton. Toisaalta oisko paha pelkkä Vanamo, tai saattaahan se olla toki hämäävä:) oli kiva lueskella noita nimiehdotuksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen vielä yks, Tien päällä :D

   Poista
  2. Pelkkä Vanamoki ois kyllä jees ja ihana sellasenaan, mut mietin kans et onko se sit liian hämäävä ku en kuitenkaan oo Vanamo :D Mut kiitti ideoista! :)

   Poista
 22. Eino Leinon Nocturnea lainaten:

  Tuoksut vanamon ja varjot veen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tai ehkä tuosta juurikin tuo alku : "tuoksut vanamon" jota vois bannerissa vaikka jatkaa ".. ja varjot veen, niistä sydämeni laulun teen." Meneekö turhan romanttiseksi? ;)

   Poista
  2. Tuo runo kyllä koskettaa joka kerta ja on nii ihana! Jollain tavalla tuo vanamo ois ihana nimeen saada.. Mietin eilen että ihan pelkkä ''Vanamonkukkia'' vois myös olla kiva, toisaalta taas en tiiä.. hmph liian vaikeeta tää! :D
   Haha, tämmöne romantikkohan mä oon ;)

   Poista