perjantai 8. toukokuuta 2015

oikei lintubongarit eiku

5 I
Viime lauantaiaamuna herättiin Lauran kanssa kello 6 herätyskellon pirinään. Kyllä, vapaapäivänä ja vapaaehtosesti. Laura kuiskas mulle varovasti että vieläkö oot lähössä? No tottakai! Joten eikun ylös vaan ja paljon vaatetta päälle, pikaisesti jotain aamupalaa, eväät reppuun, kamerat messiin ja pyörän selkään. Koko kylä oli ihan autio ja hiljanen ku siinä ennen seittemää polettiin vieretysten kohti peltoja. Ympäriltä kuulu vaan linnun laulua eikä ainuttakaan autoo näkyny missään.

A
©Laura
B
©Laura
1 7
Polettiin viitisen kilometriä kunnes nähtiin yhellä pellolla kaukana jotain valkosia lintuja. Aateltiin et ne on varmaan lokkeja ku näytti nii pieniltä, mutta mentii kuitenki kattomaan, koska haluttiin löytää jostain joutsenia. Jätettii pyörät kauemmaks ja rymyttiin pitkin peltoo lähemmäks ja huomattiin et ei ne mitää lokkeja oo vaan joutsenia mitä lähettiin ettimäänki. 

Ei uskallettu mennä kovin lähelle, koska aateltiin et ne voi hyökätä ku oli ihan avopelto eikä mitää lintutornia tai muuta. Mulla oli kamerana vaan J:ltä lainattu Canon EOS 1100D ja siinä kittiputki joten kuvista ei mitenkää erityisen hyviä tullu niinku voi huomata :D Lauralla oli sentää 700D plus joku zoomiputki (Lur mikä?) ja välillä 50millinen, mut siltiki lintujen kuvaaminen oli suht hankalaa niiku voi kyl kuvitellakki. Lopulta kyllästyttii yrittämää ja haukuttiin koko linnut ihan tyhmiks (vikahan ei tietenkää ollu meissä, eihän xd) ja jatkettiin matkaa.

2 4 3
Parkkeerattiin ittemme joen rantaan ja avattiin eväsreppu. Kahvi ei oo koskaan maistunu nii hyvältä ku siinä rauhassa istuskellessa, rakkaan ystävän seurassa syvällisiä höpötellessä ja linnunlaulua kuunnellessa puoli kasin aikaan aamulla. Oli jotenki nii helppo puhua kaikesta ja rauhottua kaiken kiireen keskellä ihmettelemään maailmaa. Jaettiin iloja ja suruja ja välillä napattiin molemmat salamana kamera käteen ku sorsat lensi meiän yli tai ku kuultiin kuovin huuto. Lauran seuras on nii helppo olla ku se ymmärtää kaiken ja toimii parhaana vertaistukena. Lur ymmärtää myös sen, miks eväät pitää ensin asetella hienosti, sitte kuvata ja vasta sen jälkeen syödä. Ja sen, miten joskus ottaa pannuun ihan joka asia.

6 C
©Laura
D
©Laura
E F G H
©Laura

Ku lintujen kuvaamisesta ei oikein meinannu tulla mitään, päätetiin sit kuvata edes toisiamme. Ja mun mielestä nää kuvat onnistu niin hyvin! Kuvaushetkellä fiilis oli niin yltiösuperonnellinen, että ainaki mä huomaan sen myös näistä kuvista. Hymy ei ollu mitään väkisin väännettyä vaan ihan aitoo onnellisuutta. Mietittiinki Lurin kanssa että jos sais päättää, millasena ja missä tilanteessa uudet ihmiset meijät näkis ekaa kertaa, niin se ois ehottomasti tuola peltojen keskellä, kumpparit mudassa, hiukset sekasin ja tuulihousut jalassa, mutta niin onnellinen hymy huulilla. Mitä väliä sillä on miltä näyttää, jos osaa nauttia elämästä? Mä ainaki tunsin oloni tuolla kotosammaks ku missään muualla, vaikka koko ikäni keskellä kaupunkia oonki asunu. Ikuinen luonnonlapsi.

Loppujen lopuks toi reissu oli onnistuneempi ku meistä kumpikaan ois osannu kuvitella, eikä meitä ees harmittanu ettei saatu hyviä kuvia niistä tyhmistä joutsenista. Nähtiin kuitenki tolla reissulla joutsenten lisäks myös monta kertaa kuovi, sorsia, kurki (jota luultiin ensin peuraks XD), metso ja montasataa lokkia yhtä aikaa samassa paikassa. Nii ja harakka, jota mä väitin varikseks mutta lopulta ku googletettiin ni mun piti myöntää että Lur muisti paremmin. 

Sanoisinko että monin verroin parempi vapun jälkeinen lauantaipäivä ku monella muulla meijän ikäsellä, jotka viettää vappunsa ryyppäämässä ja sen jälkeiset päivät krapulassa sängyn pohjalla.
 Kiitos Lur sun mahtavasta ideasta♥ Tätä aletaan ehottomasti harrastaa useemminki. 

14 kommenttia:

 1. mulla tuli nii ikävä tätä reissua, sua, leipää, kahvia, sekalaisia hiuksia ja jopa sitä jäätävää pissahätää keskellä korpee. ihan kaikkee nyyyh. eikä leipä ja kahvi maistu miltää nyt verrattuna siihen miltä ne silloin maistu. aivan ihana tää postaus, sä jäbä osaat niin sit kirjoittaa. oot best rakas<3 :333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kans ku selailin noita kuvia läpi! Oi voispa ajassa hypätä viikon taaksepäin ni olisin onnellinen♥ mikää mitä tuola tehtii ei tunnu enää nyt nii kivalta ku ei oo sitä samaa fiilistä mitä tuol oli. Sitä on nii vaikee ees pukee sanoiks!
   Aaws kiitti jäbä, tuli nii hyvä mieli tästä ♥

   Poista
 2. Mää niin tykkään tästä blogista! osaat kirjottaa jotenki niinku aidosti tai jotai mut kuitenki aivan huippua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että nii ihanaa kuulla tämmöstä! Varsinki nyt kun oon yrittäny panostaa entistä enemmän tekstiin, ni on kiva kuulla että se myös näkyy ♥ Kiitos paljon!

   Poista
 3. vähä huippu reissu ollu teillä! Ja ihania kuvia, varsinki nuo missä ootte nuissa heinissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todellakin! Kiitän! munki lemppareita on noi heinäkuvat :)

   Poista
 4. Upee tunnelma näissä kuvissa, välittyy ihan ruudun toisellekin puolelle! :-)

  therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiitoksii! Ihanaa jos onnellisuus välittyy sinne asti :)

   Poista
 5. Vaikutat niin ihanalta tytöltä! tää postaus oli jotain niin ♥ tuli tosi hyvä mieli ja hymy! :) Ihanan onnellista elämää ja Ystävyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että ihana kommentti! Tuli oikein hymy huulille itellekkin ♥ :)

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia!<3 mäki haluun tehdä nuin joskus ja sen teenkin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! ♥ Kannattaa kyllä ehottomasti kokeilla!

   Poista