torstai 23. huhtikuuta 2015

LUOSTARIELÄMÄÄ

Viime postauksessa taisinkin jo mainita, että oltiin lähössä uskonto2-kurssilaisten kanssa Valamon luostariin retkelle. No, eilen me sit pakkauduttiin kahteen isoon bussiin kaikki 84 oppilasta ja neljä opettajaa ja huristeltiin Heinävedelle tonne ortodoksiseen munkkiluostariin.
3 1 2Tutustuttiin hautausmaahan, joka oli muuten ihan sairaan pieni ja karu, lähes kaikkien hautojen muistomerkkinä oli vaan puinen risti ja koko hautausmaa oli keskellä metsää. Tonne on muuten haudattu myös Pentti Saarikoski joka oli vähän yllättävää!

5 6
9
Kun oltiin takasin luostarilla, oli ohjelmassa munkin kyselytunti. Se munkki joka meille esitelmöi, sattu onneks olemaan tosi huumorintajunen ja osas kertoo kiinnostavasti kaikesta munkin elämään liittyvästä. Yllätyin miten tavallista elämää munkki loppujenlopuks elää, nimittäin ainaki sillä ''meijän munkilla'' on kuulemma facebook, on älypuhelin, läppäri ja tabletti. Ja kun munkki lähtee lomalle, ensimmäinen pysähyspaikka on lähimmän kylän huoltoasema ja hampurilaiset :D

7 8
Lopuks päästiin vielä tutustuu luostarialueen kahteen kirkkoon ja tuli kyllä semmonen olo et huhhei, ihan tollasii peruskirkkoi kato. Joka puolella kullattuja ikoneita ja ite rakennukset ulkoopäinkin jo huoku sellasta mahtipontisuutta ja suuruutta. Mun mielestä ainaki oli tosi mielenkiintonen reissu ja päätin et tonne täytyy päästä joskus kesällä uudestaan. Nimittäin koko luostarin pihamaa on varmaan kesällä kauneimmillaan ja parhaimmillaan. 

Tulipas nyt vähän tämmönen tietopläjäys tästä postauksesta, mutta oli pakko omistaa tälle kokonainen oma postaus ku reissu oli nii mielenkiintonen. Tuskin se kaikkia kiinnosti kovinkaan paljoo mutta mä oon aina tykänny hissasta ja uskonnosta joten toi oli mulle just kivaa. Ja olihan tuolla tietty upeen näköstä joka puolella. Mutta nyt kirjottamaan raporttia tosta reissusta ja sen jälkeen pakkauspuuhiin, nimittäin oon huomenna lähössä taas Hankasalmelle, tällä kertaa isoskoulutusleirille. Palaillaan ajastetun postauksen kanssa lauantaina tai sunnuntaina!

6 kommenttia:

 1. Vaauuutsi! Aiva mahtavan näköstä mä niiin haluun päästä käymään tuolla!:Dd lähetää kesällä yhessä retkelle tuonne xdd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä todellaki näkemisen arvonen paikka! Nii hienoi kaikki rakennukset sisältä ja ulkooki. Haha lähetään vaan xd

   Poista
 2. Vaau! Tosi mielenkiintonen postaus! Muaki on aina kiinnostanu uskonto ja varsinki historia! :D Ois kyllä huikeeta päästä tonne joskus! Mäki meen huomenna vähän sivistymään, nimittäin Ateneumiin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jee muitakin jotka tykkää uskonnosta ja hissasta, nimittäi yleensä kaikki on sillee 'ei vois vähempää kiinnostaa' :D
   Uijui, siitä tulee varmaan kans nii huippua!

   Poista
 3. Vau miten hienon näköstä tuola! Muaki kiinnostais käydä just jossai luostarissa tai muissaki historiallisissa paikoissa :) varmasti oli kyllä tosi mielenkiintonen ja kiva reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielä oli kyllä nii upeen näköstä joka paikassa, varsinki noissa kirkoissa! Oli kyl tosi mielenkiintosta, vielä kun sattu oikeesti hyvä opas ni täydellistä :)

   Poista