sunnuntai 22. helmikuuta 2015

vuosi sitten ja nyt

Aloin eilen illalla huvikseni lukemaan postauksia tasan vuoden takaa. Se oli tosi hämmentävää, koska en edes itekkään enää muistanu kunnolla mitä mulle sillon kuulu. Jos totta puhutaan, en ehkä haluaiskaan muistaa. Olin todella todella väsynyt, paljon väsyneempi mitä nyt, koulu tuntu tosi raskaalle varsinki henkisesti, olin epävarma itestäni ja ressasin ihan liikaa. Sain kuitenki idean että jos tekisin postauksen missä vähän vertailen mun eläämää silloin ja nyt. Päällisin puolin mikään ei ehkä oo muuttunu, mutta oikeesti on.

''Hain kolmeen lukioon tänne Kuopioon, mutta luulen että mulla on ihan hyvät mahikset päästä siihen ensimmäiseen hakutoiveeseen.'' ''Toisaalta mua jännittää ihan kamalasti koko ens vuos mut toisaalta ootan sitä. Näillä näkymin kukaan mun kavereista ei oo tulossa samaan lukioon mun kaa ja oon vähän ujo uusien ihmisten kanssa ni pelottaa saanko sieltä kavereita.''

Noi lauseet on suoria lainauksia postauksesta lähes päivälleen tasan vuosi sitten. Olin just tehny yhteishaun ja kirjotin ajatuksia siitä. Tällä hetkellä mua eniten naurattaa toi pätkä mulla on ihan hyvät mahikset päästä siihen ensimmäiseen hakutoiveeseen. Ei siinä muuten mitään, mutta kun ottaa huomioon että joulutodistuksessa mun lukuaineiden keskiarvo oli silloin 9.7 eli oli mulla ehkä vähän paremmat kuin ihan hyvät mahikset päästä Klassikkaan. Mun epävarmuuden huomaa myös siitä, että pelkäsin ihan tosissani etten saa kavereita lukiosta. Se oli varmaan suurin pelkoni koko lukioon menemisessä. Voi jospa saisin nyt sanoa sille vuoden takaiselle Linnealle että ihan turhaan murehit ja ressasit.

Toinen asia missä huomaa muutoksen on tyyli. Vuosi sitten en uskaltanu pukee sellasia vaatteita mistä ihan oikeesti tykkäsin vaan käytin lähinnä niitä tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja. Lukioaika on tuonu tähänki muutoksen. Nykyään uskallan laittaa päälleni just sitä mistä tykkään ja mikä näyttää mun mielestä hyvälle. Sillä ei oo enää mitään väliä mitä muut aattelee.

Tää on ehkä asia mikä tuntuu pieneltä mutta on oikeesti nii vahvasti joka päivä mun elämässä että sen vaikutus on iso. Nimittäin huone. Noin vuosi sitten ku muutin tähän nykyseen huoneeseen, en tykänny noista tapeteista yhtään. Kesällä sit just pahimpien helteiden aikaan rehkin niitten kimpussa ja nyt oon onnellinen valkosen huoneen asukas ♥_♥ (joku teistä muuten sillon veikkas että kyllästyn näihin valkosiin seiniin aika äkkiä. Vielä ei ainakaan kyllästymisen merkkejä näy, kiitos vaan veikkauksesta :D)

Ehkä hulluinta mutta totta on se, että vuosi sitten en tuntenu ketään muita noissa kuvissa olevia kuin Nooran. Siis suurta osaa mun tänhetkisistä kavereista ja ystävistä. Olen niin niin niin kiitollinen siitä, että oon saanu tutustuu näin mahtaviin ihmisiin ♥ en ehkä kestä.

Nyt, just tänä aamuna, oon erittäin onnellinen etten oo samassa tilanteessa kuin vuosi sitten. Vaikka kouluväsymystä on jälleen havaittavissa, ei se oo mitään verrattuna vuoden takaiseen. Eikä se tällä kertaa oo henkistä vaan ihan fyysistä väsymystä, mikä kyllä hoituu kuhan loma koittaa. Oon onnellinen, että mun pelot lukioo kohtaan on osottautunu ihan turhiks ja voin taas olla oma itteni myös koulussa. 

On kuitenki yks asia mikä ei oo muuttunu mihinkään. Stressi viulunsoitosta. Tää on mun kymmenes vuosi kun soitan viulua. Viime keväänä suoritin 3/3 tasotutkinnon ja mulla on perustason päättötokari. En aio tulevaisuudessa tehdä viulunsoitosta ammattia. Joten vaikka päätös on ollu vaikee, niin oon sen jo tehny. Lopetan tän kevään jälkeen. Sitäkään en olisi uskaltanu vielä vuosi sitten tehdä.

Ootteko te huomannu mussa muutosta vuoden aikana? Onko tää blogi muuttunu jollain tapaa? Haluaisin tietää!

14 kommenttia:

 1. ihan sikahyvä postaus muruseni! <3
  Haha en osaa sanoo miten oot muuttunu koska sua en oo ees viel vuotta tuntenu ;D mäki oon ennemmi miettinyt vaatteitten suhteen Sillee et mitä muut aattelee Mut nykyää mäki puen just ne mitä haluun. Jaja en enää muista mitä mun piti sanoo kun tää oli nii hyvä et kaikki unohtu :D ja en Tiiä miten kestäisin jos en ois ikää sulle tullu tänne laittaa kommenttiia, oot niin tärkee tyyppi ettei mitää rajaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoss <3 iha hullua että ollaan tunnettu muka vasta alle vuosi. Melkei unohin laittaa ton meijän kuvan toho kollaasiinki ku en aatellu et meki tutustuttii vasta kesällä. :O
   En kyllä tiiä miten mäkää kestäsin ilman sua <3

   Poista
 2. Niiiiin ihana postaus!❤ haha mulla vähän sama ku lauralla, en osaa sanoa miten oot muuttunu vuojen aikana ku ei olla tunnettu ku kohta jotain kaks kuukautta:D Mutta ainaki mitä oot kertonu vuojen takasia juttuja ku tän luin, ni oot muuttunu kokoajan vaan ihanemmaks ja vahvemmaks<3 Pysy tollasena mitä oot nyt! Rakas oot ihan hirmu tärkeä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 seki nii hassuu et ollaa tunnettu nii vähän aikaa! Iha outoo :D
   Oot ihana <3

   Poista
 3. Tää oli kiva postaus! :-) haha pakko kertoo tää, en tunne sua mutta näin susta joku yö unta :-D me törmättiin jossaki ja sää aloit jotenki ihmeellisesti jututtaa mua xd ja puhuit iha sairaan nopeeta, ja mää sanoin sulle että että ei millään pahalla mut sää puhut iha sairaan nopeeta enkä oo ennen tavannu ihmistä joka puhuu noin nopee XD tapahtu siinä muutaki mutta en muista enää että mitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitänn!
   Hahha eikä mitä ihmettä XD en ees puhu oikeesti mitenkää nopeesti vaan pikemminki venyttelen kaikkii sanoi (terkkui vaa lauralle ku aina jaksaa huomautella siitä xd). Hassua :D Mut oon otettu että näit musta unta! Ehkä me vielä törmätäänki jossain ;)

   Poista
  2. Haha ollaan me jo törmättyki melkeen mut seukki kerralla tuun oikeesti jutteleen XD

   Poista
 4. Ihana postaus! Mäkää en tosiaan osaa oikeen sanoo miten oot muuttunu, mutta luulen ainaki että just toi että sulle on tullu rohkeutta ja itsevarmuutta lisää :) siis huhhuh mikä lukuaineiden keskiarvo sulla oli, oot kyllä aivan superhyvä koulussa! Ja raukka oot vielä aatellu että sulla on ihan hyvät mahikset vaikka oli tosi hyvät :D mun mielestä sun tyyli on menny kivempaan päin ku oot alkanu uskaltamaan pukeutuu just niinku ite haluat :) oon itseasias itekki nyt vuoden-parin aikana alkanu pukeutuu niinku haluan. Ja hyvä päätös maalata seinät valkoseks ku se on just turvallinen väri mihin ei helposti kyllästy!
  Mutta on ollu kyllä tosi ihana tutustua suhun ja oot huipputyyppi! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks <3 joo oon mä ainaki rohkastunu tosi paljon vaikka vieläki kyllä jännittää kaikki esiintymiset ja tuntemattomalle soittaminen :D
   Ja joo no toi keskiarvo on mulle ihan normaali xd mut kyl mä teen töitäki sen eteen.
   Oon samaa mieltä et mun tyyli on muuttunu kyl vaan parempaan suuntaan! Hyi että en enää ikinä pukis päälleni suurinta osaa asuista jotka viel vuosi sitten oli ihan okei :D
   Oot kans nii ihana <3 meijän pitäs nähä taas!

   Poista
 5. Oi, ihana postaus!♥ Huomaa, että oot kasvanu henkisesti tosi paljon vuoden sisällä! Itekin rupesin miettimään, niin oon kyllä ihan eri ihminen mitä sillon vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Nojoo, todellakin :D Sanosinko että kun pääsi pois peruskoulusta ni elämä alko. Sellanen iso taakka oikein putos harteilta!
   Ja onhan se niinki et jokainen meistä kasvaa tässä iässä henkisesti koko ajan. Voi olla että vuoden päästä oon taas sitä mieltä että voi ku olin kersa vielä sillon vuosi sitten!

   Poista
 6. Mä oon taas niiiin myöhäs monta päivää, mutta silti kommentoin:D toi on oikeesti aiva hulluu, et ollaa tutustuttu niin moniin aiva huippu tyyppeihii reilun puolen vuode aikana!!❤️ Mut ilma blogeja ei tunnettas suurinta osaa. En ees kyllä haluu muisaa millane olin vuosi sitte ku olin iha ujo vielä sillo, hhaha:D mutta enää en onneks oo!
  Ps. Lähetää käymää lenkil joku päivä?❤️ Tuli täs mielee ku tätä kirjotin ni ei jaksa wappii kirjottaaxd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no ei se haittaa :D Hyvä vaan ku kommentoit :)
   Nii on! No noistakaan en tuntis ees Lauraa saatikka Mambaa Jumppuu Gösää ja muita ellei ois blogeja. Ja nii moneen muuhunki tullu tutustuttua blogin kautta!
   En mä muista sua kyllä vuosi sitten ujona ihmisenä :D mut saattaahaan se olla että oon ollu sillon itekki nii ujo ettei sitä oo huomannu heh
   Joops lähetään vaan :)

   Poista