lauantai 28. kesäkuuta 2014

elämäni aakkoset

--ajastettu toivepostaus--


A - aamupala. Ilman aamupalaa ei lähde yksikään päivä käyntiin. Oon oppinu varaamaan aamupalaan tarpeeksi aikaa, joten jokaisesta aamustani löytyy ainakin yksi rauhallinen hetki - kahvimuki kädessä lehteä lueskellen ja aamupalaa syöden, täydellistä.

B - blogit. Sekä tää oma blogi, että muiden blogit. Puolessatoista vuodessa bloggaamisesta on tullut mulle rakas harrastus ja oon oppinut tykkäämään kirjoittamisesta. Tää blogi on opettanut mulle paljon ja tulee varmasti vielä opettamaanki. Tuttujen blogeista on kiva lueskella kuulumisia ja yleensäkki blogeista saa paljon inspiraatiota moniin elämän osa-alueisiin.

C - crocsit. Hahah tähän oli vaikee keksiä mitään mutta muistaako joku muukin ne ajat joskus ala-asteella ku kaikki kulki koulussa crocseissa? Tai niissä vastaavissa halppisversioissa, niin ku mäkin. Oi osaispa vieläki elää niin huolettomasti että vois tosta noin vaan vetää crocsit jalkaan ja suunnata kaupungille!

D - DIY. Oon aina tykännyt käsitöistä eikä kyllä mikään ihme kun molempien vanhempien suvut ovat käsillä tekeväistä sorttia. DIY -kokeiluni on kyllä jääneet aika vähäisiksi ja käsityöt muutenki viime aikoina mutta mua kyllä innnostas kokeilla vaikka minkälaisia uusia juttuja!

E - erilaisuus. Se on rikkautta, se on rohkeutta. Mä oon monesti se ''vähän erilainen'' varsinkin koulussa. Joskus se harmittaa ja toivoisin vain olevani kuten muut, mutta yleensä kuitenkin hyväksyn itseni (ja muutkin!) juuri tämmöisenä kun olen.

F - Facebook. Nojaaa, ennen tää oli mulle henki ja elämä, nykyään sinne tulee päivitettyä lähinnä profiilikuvaa sillon tällön ja luettua muiden aikuisten kuulumisia, nuoret kun ei enää facessa niinkää päivittele.. Mutta osana arkea kuitenkin!

G - Google. Ja se kääntäjä. Pelastaa niin monta tilannetta ja googlesta löytää kyllä vastauksen melkein kaikkeen. Kääntäjästä on helppo tarkistaa joitain sanoja mutta lauseissa siitä ei hirveemmin oo hyötyä ku se kääntää ne mite sattuu xd

H - harrastukset. Niiku moni tietää, oon harrastanu viulunsoittoo jo 9 vuotta. Siihen liittyen oon myös käyny 4 vuotta teoriaa ja 8 vuotta soittanu orkesterissa. Tuo harrastus on tuonu mulle monia mahollisuuksia, oon oppinu esiintymään ja päässy soittamaan jopa kaupunginorkesterin kanssa mahtavaa teosta. Pienempänä oon käyny paljon erilaisissa kerhoissa, kokkikerhosta kuviskerhoon. Nykyään harrastan viulunsoiton lisäks vaan tätä bloggaamista ja satunnaisesti urheilua.

I - Ilo. Oon peruspositiivinen ihminen ja yleensä ihan hyvällä tuulella. Mut saa aika helposti iloseks ja erityisesti innostun hauskoista yllätyksistä! Tietty on niitä päiviä jollon mikään ei kiinnosta ja kaikki menee päin seinää (erityisesti sillon jos on paljon stressiä...) mutta luulisin sen olevan suht normaalia.

J - juoksu. Laji, johon mulla on kunnon viha-rakkaus -suhde. Välillä innostun juoksemaan kunnolla ja välillä oon montakin viikkoa (tai kuukautta..) juoksematta metriäkään. En oo koskaan ollu mikään kamalan urheilullinen ihminen eikä mulla ole superkuntoa, silti tykkään (yleensä) käydä kevyillä juoksu-kävelylenkeillä.

K - koulu. Paikka jossa vaadin itseltäni paljon. Minulle koenumeroilla on merkitystä ja haluan tehdä töitä niiden eteen. Oon oikeestaan aina pärjänny hyvin koulussa ja mulle kouluun panostaminen on itsestäänselvyys. Kyllä mä silti oon monesti loman tarpeessa eikä aina kiinnostais tehdä läksyjä tai lukea kokeisiin, mutta kertaakaan en oo sitä jättäny silti tekemättä.

L - laiskuus. Siinä missä oon koulussa ahkera, en aina jaksa olla sitä muualla. Joskus vaan yksinkertasesti laiskottaa ja sillon mua on ihan turha yrittää saada johonkin hommaan mukaan. Erityisesti arkena oon monesti niin väsyny että en jaksa yhtää mitään ylimäärästä vaan hoidan ainoostaan sen mikä on pakko. Viikonloppuna sit taas jaksaa panostaa muuhinkin.

M - musiikki. Tärkeänä osana mun arkea ja jokaista päivää. Mun pitkäaikaisin harrastus josta en varmasti luovu kokonaan koskaan. Viulun lisäks soittelen kotona pianoo (en siis oo koskaan käyny pianotunneilla, vaan oon ite opetellu omaan tahtiin perusasiat) ja rakastan laulamista. Musiikkia tulee kuunneltua lähinnä lenkillä ja sillon ku oon yksin kotona, joskus myös iltasin.

N - nauraminen. Nauran tosi helposti ja mun pokka pettää usein. Välillä syntyy aika kiusallisia tilanteita ku alkaa naurattaa sillon ku nimenomaa ei sais nauraa, mutta aina on jotenki selvitty siitä tilanteesta. Nauru pidentää ikää, eiks se niin mene? Tällä logiikalla mä elän vielä 200 vuoden päästäki.

O - onni. Syntyy pienistä asioista, ikäänkuin palapeli. Joskus onnen tuo kokeesta saatu kiitettävä, joskus ystävän kanssa vietetty mahtava ilta, toisinaan auringonpaiste tai onnistunut kirpparikierros. Joskus onni tuntuu olevan hyvin hyvin kaukana, mutta todellisuudessa sen saavuttaakseen ei tarvita suuria tekoja tai mahtavia puheita. Se yksi hymy saattaa pelastaa toisen päivän.

P - poninhäntä. Oon laiska hiustenlaittaja ja mun hiukset päätyykin liian usein vaan perustylsälle ponnarille.. Mun ei kyllä kannattas enää yhtään kertaa pitää hiuksia ponnarilla kun hiukset on jo alkanu katkeilee siitä kohti missä ponnari aina on.. muttakun se vaan on nii helppo ja nopee ja kätevä jajajaja...

Q - Question. Mä oon todennut että mielummin kysyn kun teen väärin. Esim. töissä kun olin ni jos en jotain tiennyt tai osannut asiakasta auttaa, menin kysymään kokeneemmalta. Sillä tavalla kaikille tulee parempi mieli ja itekkin oppii jotain uutta.

R - ruoka. No, tarviiko tätä edes selittää. Ruoka ruoka ruoka, namm.

S - stressi. Jostain syystä mä otan monesti aivan liikaa stressiä kaikista asioista. Stressaan ja stressaan niin kauan kunnes se asia on ohi, sen jälkeen en sille suo oikeestaan ajatustakaan. Stressi totta kai saa mut tosi väsyneeks enkä sillon jaksas yhtään ylimääräistä. Olen onneks oppinut hieman vähentämään stressin määrää ja elämään päivä kerrallaan, ei liian vakavasti.

T - terveys. Asia jota ei aina osaa arvostaa ihan nii paljoo kun pitäs. Mä oon aina ollu ihan perusterve ja oon siitä kyllä tosi kiitollinen, tää korostu varsinki sillon ku mulla oli muutaman viikon kepit ja elämä oli huomattavsti vaikeempaa..

U - uni. Mulle riittävät yöunet on aivan ehdoton asia. Jos nukun liian vähän, sen huomaa kyllä varmasti seuraavana päivänä jokainen vastaantuleva ihminen. En oikein tiedä olenko aamu- vai iltavirkku, ehkä jotain siltä väliltä? En pysty valvoa kauheen myöhään (enkä varsinkaan nauti valvomisesta) mutta toisaalta en mä kovin mielelläni nouse vielä kuuden aikoihin ylös.

V- valkoinen. Mun uus lemppariväri heti keltasen jälkeen! Varsinki sisustuksessa tykkään valkosesta, se tuo nii paljon lisää valoa.

W - Whatsapp. Tässä vuoden aikana kun olen jonkin sortin älypuhelimen omistanu, on wapista tullu mun tärkein viestintäkanava. Päivittäin tulee läheteltyä jopa satoja viestejä, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Miten mä oon joskus selvinny ilman? :D

X - xylitol. Oon ehkä pikkusen koukussa purkkaan.. Varsinki sillon ku on koulua mun täytyy saada joka ruokailun jälkeen purkka suuhun.. :D

Y - ystävyys. Sanon ihan suoraan että ilman ystäviä mun elämä ois supertylsää eikä siinä ois oikeen sisältöö. Ystävien merkitystä ei voi liikaa korostaa ja varsinki näin nuorena on todella tärkeetä että jokaisella ois edes se yks hyvä ystävä, miuluummin tietenki useempikin.

Z - Zara. Kauppa jonka tulemista Kuopioon toivon ja odotan! Ite en oo tuolla kovin monesti päässy käymään kun nii harvoin tulee käytyä pääkaupunkiseudulla tai muuallakaan missä se ois, mutta ne vaatteet vaan iskee muhun.

Å - Åland. Haluuuuuuun päästä käymään Ahvenanmaalla! Jostai syystä se kiehtoo mua hirveesti ja joskus mä sinne vielä matkustan. Lupaan sen nyt.

Ä - äitiTarviiko edes selittää? Love you mom!

Ö - Öitä! Huikkaan aina illalla viimeseks kavereille hyvät yöt ja sitten onki hyvä alkaa nukkumaan. Melkein joka ilta tulee juteltua jonkun kanssa wapissa ja viimeseks aina toivotellaan hyvät yöt ja painetaan pää tyynyyn.

6 kommenttia:

 1. Haha, sä sait keksittyy noihi jokaisee! Xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vaikka joihinki iha peruskirjaimiinki oli yllättävän vaikee keksiä mitää! Mutta monta tuntia tän kanssa säätämine tuotti tulosta ja sain kaikkiin jotai :D

   Poista
 2. Vaikka tää on jo melkeen vuoden vanha postaus, mun on pakko kommentoida just tähän!:D Löysin tän sun blogin vähän aikaa sitten ja nyt aloin selaa läpi näitä vanhoja postauksia. Oon ihan häkeltyny, miten saman tyyliseltä ihmiseltä vaikutat ainaki tän blogin perusteella kun mä! Voin niin moneen kohtaan noista aakkosistaki samaistua, ää iha outoo mite joku voi aatella noi samallai! :)) Mun blogi on: http://eleonooraa.blogspot.fi/
  Mulla on ollu pitkään ton blogin kans vähän suunta hakusessa, mutta nyt musta tuntuu, et oon löytäny oman juttuni! Tervetuloo kurkkaamaa!:)
  Tulipas pitkä stoori, hups!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eikä! Hassua että joku jaksaa viel tännekki asti näitä selailla :D
   Ja hassua myös miten joskus löytää ihan sattumalta jonkun niin samanlaisen ihmisen mitä ite on. Mä kans oon blogien kautta saanut tutustuu moneen ihan samantyyliseen ihmiseen mitä ite oon ja myös moniin ihan erityylisiin mutta nii mahtaviin tyyppeihin.
   Täytyypäs käydä kurkkimassa sun blogia! :) Kiitos ihanan pitkästä kommentista!

   Poista