torstai 30. lokakuuta 2014

läksyjä, läksyjä, läksyjä vai kavereita, hauskoja tunteja ja kivoja mahollisuuksia?

Aattelinpa tulla näin kiireisen viikon keskellä kertoo teille muutaman sanasen mun fiiliksistä koulua kohtaan tällä hetkellä. Erinäisiä väsymysstressipurkauksia täällä kyllä onkin jo ollut mutta en oo missään vaiheessa oikein koonnu minkäänlaista kokonaiskuvaa. Nyt ku koulua on kuitenkin takana jo useempi kuukausi niin itselläkin alkaa olla melko selkee kuva siitä, mitä se lukio todellisuudessa on.
Mulla oli aika kovat ennakkokäsitykset lukiosta, miten kamalaa se on ja miten paljon on kaikkia projekteja ja niin edelleen. Luulen että tää johtu ihan siitä että en ollu koskaan kuullu lukiosta mitään muuta. Osittain tuo kyllä onkin totta, mutta se ei kuitenkaan oo koko totuus niinkun silloin aiheesta tietämättömänä ja liian hyväuskoisena luulin.
 Eka jakso oli mulle jotenki tosi vaikee kun koko kouluympäristö, monet käytännön asiat ja ylipäänsä koko tilanne oli niin uus. Pikkuhiljaa kaikkeen on kuitenki tottunu ja oon ehkä myös oppinu ottamaan koko koulun vähän rennommin. Oon aina ollu suorittaja ja perfektionisti, ja on ollu sulattelemista siinä, ettei nyt vaan voi revetä kaikkeen yhtä aikaa ja panostaa kaikkeen niin täysillä. Totta kai mussa piilee edelleenkin se puoli, joka sanoo että lisää työtä vaan jaksaa jaksaa, mutta pitkät koulupäivät ja monesti liian lyhyet yöunet on myös opettaneet sen, ettei kaiken tarvitse olla aina täydellistä.
Lukiossa tykkään erityisesti siitä, että koko ilmapiiri siellä on niin erilainen kun jossain yläasteella. Niinku oon monesti kirjottanu, en viihtyny yläasteella ollenkaan koska mua ahisti niin paljon kaikki ihmiset siellä ja se miten ne käyttäyty. Lukiossa ilmapiiri on tosi suvaitsevainen ja porukkaan voi sulautua helposti. Vaikka menin kouluun tavallaan ihan yksin, ilman ketään vanhaa tuttua kaveria, oon löytäny joka kurssilta jonkun jonka kanssa olla ja kenelle puhua. Vaikka oppitunneilla istutaankin suurimmaksi osaksi hiljaa, menee ne silti paljon nopeemmin mitä peruskoulun puolella. Toisaalta opettajat käyttää paljon myös soveltavia opetusmenetelmiä missä pääsee itekkin ääneen ja se tekee tunneista vielä mukavampia. En tietenkään väitä että tunnit ois aina mukavia ja kiinnostavia, mutta aika monesti näin on.
Tykkään myös siitä, että kun järjestetään kaikenlaisia teemapäiviä (ja niitä järjestetään paljon enemmän mitä vaik yläasteella!) niin kaikki osallistuu niihin ihan kunnolla. Tai siis ettei oo vaikka pipopäivää, johon loppujenlopuks osallistuis vaan opettajia, vaan ainakin suurin osa opiskelijoistakin on innokkaana mukana. Tälläkin viikolla meillä oli koko lukion sellanen teemapäivä, missä oli kaikkia eri pajoja liittyen aiheeseen kulttuuri. En tiiä muista, mutta ainakin mun mielestä roskapönttöjen koristeleminen, Aku Ankkojen lukeminen, hyvinvointikollaasin tekeminen ja kahvittelu oli ihan kivaa vaihtelua tavalliseen koulupäivään. Pointsit siis meiän koulun oppilaskunnalle ja muille ketkä näitä järjestää!
Tiivistettynä siis mun mielestä kaikki lukion hyvät puolet voittaa sen jäätävän läksypinon (joka muuten tälläkin hetkellä oottaa mua tossa vieressä..) ihan kunnolla. Totta kai koulu vie tällä hetkellä mun elämästä enemmän aikaa kun aikasemmin, mutta toisaalta tiiän että saan tuolta hyvät mahollisuudet jatko-opiskeluihin ja ainakin hyvän yleissivistyksen. Vaikka tämmöset raskaammat viikot, kuten tää viikko, kuluttaa paljon voimia ja saa välillä aattelemaan et miks ihmeessä mä opiskelen tämmöstäkin, niin silti joku onnistunu oppitunti saa taas muistamaan ne hyvätkin puolet. Mun mielestä lukiosta aatellaan usein liian negatiivisesti vaikka voin melkein väittää että suurin osa lukiolaisista kokee kuitenkin pohjimmiltaan tehneensä oikeen ratkasun lukioon tullessaan. Ei se tietenkään kaikille sovi mutta mä viihdyn!

Miten te muut lukiolaiset koette lukion? Oonko maailman ainut ihminen joka löytää koulusta myös hyviä puolia?

Kuvat ja teksti ei nyt oikeen sovi yhteen mutta kuten sanottu, mulla on ollu tosi kiireinen viikko enkä oo yhtenäkään päivänä ollu kotona valosan aikaan. Joten näillä mennään! On se lukioelämä välillä tämmöstäkin ;)

12 kommenttia:

 1. Mäki tykkään lukiosta, eli et oo ainut! :) Vaikka väillä meinaa iskee hermoromahus ku koeviikko, projektit, kurssityöt ja kaikki maholline meinaa kaatua samaan viikkoo:D (viime koeviikko oli tuollane, koska oli se reissu..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl totta et välillä ei vaan meinais milläääään jaksaa mutta sit taas kun nukkuu seuraavan yön hyvin ni asiat on jo paljon paremmin! :D Sit kaikki nuo erikoistilanteet on totta kai erikseen (niinku just reissut ja vaik jos on kipeenä)

   Poista
 2. Mulla on lukiosta siinä mielessä vähä huono kuva, koska mun mielestä lukiot on vähä yliarvostettuja. Joo, kyllä sieltä saa valmiudet jatkoa ajatellen ja hyvän yleissivistyksen, mutta myös amiksesta pystyy jatkamaan. Mutta se lähinnä varmaan ärsyttää että jotenki amiksia ja amislaisia pidetään alempi arvosina kun lukiolaisia vaikka amikseenki on monesti vaikeampi päästä ja sielä on vaativampiaki aloja :) joo tää on nyt mun mielipide ja en tarkota tällä sua. Mutta kiva ku ite tykkäät ja oot kokenu omaksi paikakseks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän kyllä tuonki puolen! Mulla itellä ei oo mitään sellasta et aattelisin amislaisia jotenki alempiarvosina, ei, vaan se että jokaiselle on tottakai paras paikka se missä ite viihtyy! Muaki ärsyttää et amislaisia monesti jotenki mollataan et ne ei ois hyviä koulussa tms vaik just monelle alalle varmasti vaaditaan jopa parempi keskiarvo mitä joihinki lukiohin. Mä itekki oisin varmaan menny amiskaan jos vaan oisin yhtään tienny mille alalle :)
   Eli mulle lukio on parempi vaihtoehto ku saa lisää aikaa miettiä mitä haluaa isona tehä, mut amiska on ihan yhtä hyvä vaihtoehto jollekki muulle!

   Poista
 3. Jotenki aivan ihana postaus! <3 Kiva kuulla että oot viihtyny lukiossa niin voi itekki suunnata lukioon ihan positiivisella asenteella eikä vaan kauhistella sitä läksypinoa ja työn määrää mikä siellä tulee olemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että ihanaa et tää sai sut miettii lukioo ihan positiivisesti! Sitä mäki oisin halunnu viime vuonna että joku ois kertonu sillon mulle et lukio on paljon muutaki kun vaan niitä ainasia läksyjä! Positiivinen asenne kantaa kyllä kauas ja niistä läksyistäki selviää :)

   Poista
 4. Huippu postaus! Niin ikävä suakin<3

  VastaaPoista
 5. Mä en lukios oo mut mulla kävi niinpäi että jotenkin aattelin koulun olevan kivempaa, tai sitä jotenkin ei tajunnu teorian määrää vaa aatteli et Joo päästää heti hoitotunneille tms mut nyt on koulu alkanut maistuu taas koska me tehää kaikkia tuokiota ja leikitää yksvuotiaita ja sotketaan väreillä toisten naamaa yms xd mut oikeesti Nii ihana et sulle lukio on hyvä ja sulla on sielä kavereita jne vaikka musta ei koskaan lukioo ois<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl totta et amiskassaki on varmaan loppujenlopuks myös aika paljon sitä teoriaa vaik sielä onki myös enemmän kaikkee muuta! Automaattisesti sitä itekki ehkä aattelee et se on sellasta käytännönläheistä ja siel on paljon just kaikkee tollasta leikkimistä yms mutta todellisuus voiki olla jotain muuta!
   Mut kiva et sullekki taas maistuu koulu, nimittäi se on aika tärkeetä kun sielä koulus kuitenki vietetää nii paljon aikaa!
   Jep oon itekki nii helpottunu ku lukio ei ookkaa ihan niin kamalaa mitä aattelin ja oon saanu kavereita ♥

   Poista
 6. Hyvä linkki että oot vihdoin tajunnu ottaa rennommin!(Y) :) Ja annoit tosi mukavan vaikutelman lukiosta,taidan siis sinne mennä XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itelläki paljo helpompi olla ku ei tarvi koko aikaa suorittaa!
   Haha joo ei lukioo kannata mitenkää "pelätä" tai siis et kyl sieltä iha hengissä selvii :D ainaki suurimman osan ajasta!

   Poista