keskiviikko 6. elokuuta 2014

varustautumista

Koulun alku lähestyy ja kohta vietellään loman viimeisiä päiviä. Mulle ja monelle muulle syksy tuo tullessaan monia uusia haasteita ja kokemuksia, eikä monikaan varmaan edes tarkkaan tiedä mihin sitä on ryhtymässä. Mä ainakin oon ihan pihalla monista asioista ja pikku hiljaa alkaa jo jännittää. Oon luonteeltani sellanen että alotan asioihin valmistautumisen aina hyvissä ajoin, eikä poikkeusta tehny tää ens syksyyn valmistautuminenkaa. Suurimmat hankinnat kuten tietokoneen ja koulukirjat hoidin pois alta jo joskus kuukausi sitten, kun suurin osa varmaan vielä nukkui onnellista kesäuntaan  Pienempiä ei-niin-tarpeellisia juttuja on tullu hankittua sitte pikkuhiljaa sitä mukaa kun ne on tullu mieleen.

skipatkaa noi sormenjälet tossa...
Ehottomasti suurin hankinta on ollu tää läppäri. Kuopion kaupungilta tuli sellanen viesti, missä sanottiin että jokainen tulevan syksyn lukiolainen tarvii jonku laitteen jota voi välillä kulettaa mukana koulussa ja jolla voi tehdä koulujuttuja. Ja sellaseks laitteeks ei käyny kännykkä. Olin muutenki kyllä aatellu ostaa oman koneen, koska perheen läppäri on käytössä aina vaan iltasin ja halusin vähän ''määräämisvaltaa'' tässä asiassa. Ja onhan se paljon kivempi tehdä omia juttuja ku ei oo koko ajan joku rinkumassa omaa vuoroaan. Tän ansiosta säästytään vielä monilta riidoilta kun mä en varaa sitä yhteistä konetta itelleni koko illaks esim. koulujuttuja varten. Tässä koneessa oli valmiiks asennettuna tollanen ohjelma millä pystyy tekemään asiakirjoja, taulukoita, esitelmiä yms. Toi on ihan ehdoton, eihän tä kone muuten auttas koulujutuissa oikeen mitenkään. Niin ja siis toi on käytännössä sama ohjelma ku ne microsoftin wordit ynnä muut, mutta ilmanen ja eri nimellä vaan.

Koulukirjojaki on tietty tullu osteltua vino pino. Suurin osa on ekan jakson kirjoja mutta muutama on muihinki jaksoihin ku oon ostanu ja saanu käytettynä.Noita kun vähän selailin ni tuntu mahottomalta ajatukselta että joskus kuuden opiskeluviikon jälkeen mun täytys osata koko kirja. Ja mullakun on niin lyhyt muisti, että vielä mahottomammalta tuntuu et jotkut asiat täytyy muistaa jopa kolme vuotta. Voin nimittäin todistaa että on hyvin mahollista unohtaa koko peruskoulun oppimäärä yhessä kesälomassa.. Nimimerkillä en kuukausi sitte muistanu millanen on espanjan lippu, eikä mulla oo hajuakaan miten lasketaan trigonometrisia funktioita. Ja mulla sentään oli reippaasti yli ysin keskiarvo lukuaineissa.. Kirjottaa sentään vielä osaan joten kuten :D 


Niitä satoja muistiinpanoja varten ostin ohuen kansion, valmiiks rei'itettyä ruutupaperia ja tollasen systeemin millä saa eroteltua eri oppiaineet (mikä ton nimi on???) Sain vinkin että toi ois kätevämpi kun et joka aineelle ois oma vihko. Jollain kokemuksia? Tietty matikassa ja kielissä vihko on varmaan kätevämpi, mutta muiden aineiden muistiinpanot vois kirjottaa tohon.

Kalenteri on varmaan aika välttämätön, tämmönen huonomuistinen ku oon. Tuo on just sopivan kokonen ja vaikuttaa muutenki kivalta! Jospa mä nyt muistasin kaiken tarpeellisen :D

Kaikenlaista pientä tarpeellista on myös tullu osteltua tässä kesän mittaan.  Muistilappuja johonkin käyttöön jota en vielä tiedä, yliviivaustusseja, kuitukyniä, vihkoja, penaali jonka tosin ostin jo keväällä.

Uuden koululaukunki ostin, tollasen perus mustan teinilaukun. Halusin jonkun 'hienomman' laukun niihin päiviin, kun jaksaa panostaa ulkonäköön ja reppu ei sovi vaatteisiin. Saa nyt nähä kumpaa tulee käytettyä enemmän, viimevuotista reppua, joka on kyllä edelleenki mun mielestä hieno, vai tuota uutta laukkua. Vaatteitaki oon ostellu vähän sillä silmällä, että niitä ois kiva sit käyttää syksyllä. Mitään kokonaisvaltasta vaatekaapin uudistusta en yhen lukion takia todellakaan aio tehä, mutta pari perusvaatetta ois vielä kiva ostaa.

Ainakin yks isompi hankinta täytyy vielä tehdä, nimittäin pitkän matikan laskin. Hommaan sen sit yhteistilauksena koululta kunhan koulu alkaa... Mitenkähä koskaan opin edes käyttämään sitä, kääks :D

Mutta tuleeko jollekkin vielä mieleen jotain joka mun ois ehottomasti hommattava? Entä haluaako joku jakaa jotain opiskeluvinkkejä, meinaan mietin välillä miten mä selviin siitä kaikesta. Ja jos joku haluaa postauksen tästä koneesta, ni senki sais nyt kertoo! En kyllä todellakaan oo mikään tietokone-expertti mutta voisin jotain kokemuksia kirjotella ylös jos kiinnostaa.

Tsemppiä kaikille koulunkäyntiin, niin meille tuleville tai nykyisille lukiolaisille kuin amiksen tai peruskoulunki puolella opiskeleville! Kyllä tästä selvitään ;)

5 kommenttia:

 1. Noi on välilehtiä tai ainaki mä niitä sanon välilehdiks :D ois kyllä niin hyvä jos itelläki ois oma läppäri vaikka me nyt ei koulun takia sitä paljoa tarvitakkaa... Ja ihana toi laukku, sellanen perus, mutta kuitenki tosi tyylikäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha okei mulle ei tullu just tolla hetkellä mieleen mitään sanaa joka vois kuvata niitä xd
   Joo onha tää aika kätevää ku pystyy nyt vaikka omalla sängyllä postaamaan ja ihan millo haluaa!
   Kiitos, mäki tykkään kyllä siitä :)

   Poista
 2. Hehe mä nukun vieläki vissii sitä kesäunta ku vihkot ja kynät yms. hankkimatta, hupss:D
  Tietty me selvitään, tuloksesta en oo nii varma itteni kohalla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh no vielä kerkee :D
   No kyllä se hyvin menee! :)

   Poista
 3. Hehe mä nukun vieläki vissii sitä kesäunta ku vihkot ja kynät yms. hankkimatta, hupss:D
  Tietty me selvitään, tuloksesta en oo nii varma itteni kohalla:D

  VastaaPoista